Benieuwd naar wat collega's of trainees reeds ervaren hebben met een virtueel bedrijf? 

COFEP internationale beurs

7de jaar Business Support & CLIL

In het virtueel bedrijf Be Seven van het BUSO Sint-Elisabeth Campus in Pelt gaan ze de uitdagingen niet uit de weg. In 7de jaar Business Support in het bijzonder onderwijs wordt het virtueel bedrijf georganiseerd in het kader van CLIL (Content and Language Integrated Learning). Het virtueel bedrijf is 2x per week open en telkens is een andere taal de voertaal. De leerkrachten Engels en Frans zijn dus mee verantwoordelijk voor het virtueel bedrijf en geven de internationale handel een boost!

Door naar New York te reizen geven we de studenten lerarenopleiding Bedrijfsorganisatie de kans om een nieuwe doelgroep, internationale virtuele bedrijven, aan te spreken om handel met hen te drijven. Als toekomstige leraar leren zij hoe educatieve reizen te organiseren, vreemde culturen te ontdekken en appreciëren en oefenen ze hun taalvaardigheid in het Engels. Deze unieke kans wordt mogelijk gemaakt door VE (Virtual Enterprise) International, de Amerikaanse tegenhanger van COFEP, het netwerk van Belgische virtuele bedrijven.

- Klara Leekens - docent PXL Hogeschool Hasselt
COFEP ERP MS Dynamics NAV

VDAB & Logistiek

Binnen de opleiding tot Logistiek medewerker worden de cursisten van VDAB Vilvoorde in het virtueel bedrijf LEM Logistics ondergedompeld in de wereld van transport en logistiek. Ze runnen een transport- en expeditiebedrijf dat naast wegtransport ook zee- en luchtvracht aanbiedt. In een sector die over heel wat knelpuntberoepen beschikt, doen de cursisten praktijkervaring op om op de luchthaven of de logistieke bedrijven in de regio aan de slag te gaan. De instructeurs komen uit het werkveld en delen hun kennis en ervaring graag. De bedrijfsrealistische software biedt de cursisten een extra troef op hun CV in hun zoektocht naar werk.

Op de BELFAIR beurs wonnen we met onze klas de Mystery Shopping-wedstrijd. 4 juryleden bezochten onze stand in verschillende talen en we haalden de eerste prijs omwille van onze klantgerichtheid en goede verkooptechniek. Het was een echte boost voor ons zelfvertrouwen en we zijn er als team alleen maar sterker uitgekomen!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info