Benieuwd naar wat collega's of trainees reeds ervaren hebben met een virtueel bedrijf? 

Peterbedrijf & e-commerce

Het virtuele bedrijf Aux Couleurs De Chimay is al enkele jaren actief in het Belgische netwerk. Zij drijven handel met virtuele bedrijven in binnen- en buitenland. Aux Couleurs de Chimay wordt gerund door 10 stagiaires van de 5 en 6 "Technicien de bureau"  die op hun beurt profiteren van een uitstekende begeleiding door leerkrachten aan het Institut Notre Dame de Chimay. De leerlingen zijn actief op de afdelingen Verkoop, Aankoop, Marketing, Boekhouding, HR, IT, Logistiek en Administratie. Ze nemen actief deel aan onze beurzen en richten zich op e-commerce via hun webshop in Odoo. Aux Couleurs de Chimay kan een beroep doen op een echt bedrijf als peterbedrijf, namelijk Espace Chimay.

Organisatie van een regionale beurs

Elk jaar hebben trainers en trainees de kans om een regionale beurs voor virtuele bedrijven te organiseren. Deze beurzen vinden doorgaans plaats in november. Voor de trainees is dit een kans om een professioneel evenement te organiseren. Aan alles mocht gedacht worden: inschrijvingen, reclame, plattegrond, catering, parkeergelegenheid, enzovoort. Daarnaast moeten ze zelf ook stands opzetten en toewijzen, communiceren over het evenement, exposanten verwelkomen en wedstrijden organiseren. Een uitdagende professionele ervaring, waarin ook hun soft skills uitgebreid aan bod komen.

Deelname aan buitenlandse beurzen

De leerlingen van 7 Business Support van het virtueel bedrijf QUATTRO trokken in maart 2024, samen met hun leerkrachten, naar Wenen om er deel te nemen aan de beurs. De beursdag zelf is succesvol verlopen en ze konden als team heel wat verkopen registreren. Alle leerlingen van de Sint-Jorisschool in Menen kregen de kans om hun beste verkoopskills te tonen.

Het werd voor hen een onvergetelijke reis met vele culturele bezoeken zoals Schloss Belvedere, Schloss Schonbrun en het Sisi Museum. Het team van QUATTRO omschrijft deze werk- en studiereis als een unieke ervaring. 

Taaluitwisselingen

Maison Europe, het virtueel bedrijf van de FOREM in Luik, organiseert twee tot drie keer per jaar een taaluitwisseling met 4Office, het virtueel bedrijf van VDAB Tongeren. Gedurende drie weken werken Nederlandstalige stagiairs in het Frans en vice versa. Dit is een geweldige samenwerking die interregionaal werk stimuleert en deze volwassenen in beroepsopleidingen voorbereidt op een administratieve of commerciële job.

CLIL

CLIL 

In het virtueel bedrijf Be Seven van het BUSO Sint-Elisabeth Campus in Pelt gaan ze de uitdagingen niet uit de weg. In het 7de jaar Business Support in het bijzonder onderwijs wordt het virtueel bedrijf georganiseerd in het kader van CLIL (Content and Language Integrated Learning). Het virtueel bedrijf is gespecialiseerd in gezondheid en duurzaamheid, is 2x per week open en telkens is een andere taal de voertaal. De leerkrachten Engels en Frans zijn dus mee verantwoordelijk voor het virtueel bedrijf en geven de internationale handel een boost!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info