Virtuele bedrijven, echte skills!

COFEP stoomt trainees klaar voor de echte bedrijfswereld door hen aan het werk te zetten in virtuele bedrijven. Zo stimuleert COFEP hun ondernemerschap door hen onder te dompelen in een bedrijfsrealiteit met bedrijfsprocessen en (inter)nationale samenwerkingen.

Belgisch netwerk van virtuele bedrijven

COFEP, het Belgische netwerk van virtuele bedrijven, bestaat sinds 1997 en telt +/- 300 virtuele bedrijven in secundaire scholen, hogescholen en opleidingscentra voor volwassen. COFEP is lid van PEN WORLDWIDE, het wereldwijde netwerk, dat zo'n 7 500 practice enterprises omvat, verdeeld over meer dan 40 landen in verschillende continenten.

Virtueel bedrijf

Het virtueel bedrijf is een leerbedrijf binnen een gesimuleerde economieTrainees solliciteren naar functies binnen het virtueel bedrijf en worden er vervolgens geconfronteerd met een waaier aan taken, procedures en afdelingen. Aangezien virtuele bedrijven onderling handel drijven, krijgen trainees zeer praktische opdrachten en een realistische documentenflow voorgeschoteld. Dit gaat van registraties in ERP-software en klantgerichte communicatie in verschillende talen tot het ontwikkelen van webshops en het integreren van verschillende betaalmogelijkheden door een koppeling met onze eigen banksoftware.

Meer info rond het concept

Kwaliteitsvolle voorbereiding op vervolgonderwijs én de arbeidsmarkt!

COFEP engageert zich uiteraard om te evolueren naargelang de tendensen in het onderwijslandschap én op de arbeidsmarkt. Zo brengt het virtueel bedrijf zowel trainers als trainees dichter bij het bedrijfsleven en worden de slaagkansen van de trainee in voortgezet onderwijs en op de arbeidsmarkt enorm vergroot.

COFEP Dienstverlening 

COFEP zorgt voor didactische en methodologische ondersteuning via diverse opleidingen en netwerkmomenten. Daarnaast beoogt COFEP intensieve samenwerking tussen de virtuele bedrijven door het promoten van deelname aan projecten, acties en beurzen. De organisatie van beurzen, zowel online als offline, draagt bij tot netwerking tussen de virtuele bedrijven onderling. 

Opleidingen

Beslis je om aan te sluiten bij COFEP, dan garanderen we je opleiding en ondersteuning het hele jaar door. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze events:

- Netwerkmomenten, vol updates en kennisdeling;

- Start to Practice, de basisopleiding voor wie van start gaat met een virtueel bedrijf;

- Train the Trainer: een leertraject voor wie gespecialiseerde software wil gebruiken binnen het virtueel bedrijf.

COFEP Diensten 

COFEP verhoogt de bedrijfsrealiteit binnen zijn Belgisch netwerk van virtuele bedrijven door een waaier aan diensten aan te bieden, zoals een BTW-kantoor, een sociaal secretariaat, een pakjesdienst en een immokantoor. COFEP levert o.m. ook facturen af voor nutsvoorzieningen om de boekhouding van een virtueel bedrijf zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. 

Tools

Naast deze diensten biedt COFEP ook tools, en de daarbij horende opleidingen, aan om de onderlinge handelstransacties te bevorderen. 

- een databank aan virtuele bedrijven wereldwijd;

- banksoftware met realistische banktransacties en extra services;

- buy buttons voor rechtstreekse betaling op webshops;

- een registratiesysteem voor verkooporders op beurzen.

Daarnaast beschikken we over een gebruikersportaal voor trainers en trainees waar we alle COFEP informatie bundelen.

Logo COFEP

COFEP-team

Het Belgisch netwerk van virtuele bedrijven wordt gerund door:

  • Arianna Thiré - projectcoördinator België
  • Christel Hillen - coach Vlaanderen + IT
  • Jessica Belkouaci - coach Féderation Wallonie-Bruxelles
  • Micheline DeGheselle - coach Vlaanderen 
  • Morad Tamir - coach Féderation Wallonie-Bruxelles

Contacteer ons!

Elke trainee krijgt via COFEP de kans om eigen opportuniteiten te ontdekken en te benutten en op die manier competenties aan te scherpen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info