Virtuele bedrijven, echte skills!

COFEP stoomt trainees klaar voor de echte bedrijfswereld door hen aan het werk te zetten in virtuele bedrijven. Zo stimuleert COFEP hun ondernemerschap door hen onder te dompelen in een bedrijfsrealiteit met ERP-bedrijfsprocessen en (inter)nationale samenwerkingen.

Belgisch netwerk van virtuele bedrijven

COFEP, het Belgische netwerk van virtuele bedrijven, bestaat sinds 1995 en telt meer dan 300 virtuele bedrijven in secundaire scholen, hogescholen en opleidingscentra voor volwassen. COFEP is lid van PEN WORLDWIDE, het wereldwijde netwerk, dat +/- 7 500 practice enterprises omvat, verdeeld over meer dan 40 landen in verschillende continenten.

Virtueel bedrijf

Het virtueel bedrijf is een leerbedrijf binnen een gesimuleerde economie. Binnen het virtueel bedrijf worden trainees geconfronteerd met verschillende taken, functies en afdelingen, én uiteraard met andere virtuele bedrijven. Ze krijgen praktische taken en een realistische documentenflow voorgeschoteld. Dit gaat van het verwerken van commerciële documenten in ERP en klantgerichte communicatie in verschillende talen tot het gebruiken van specifieke software en tools.

Meer info rond het concept

Logo COFEP

COFEP-team

Het Belgisch netwerk van virtuele bedrijven wordt gerund door:

  • Arianna Thiré - projectcoördinator 
  • Maartje Emmers - administratieve kracht 
  • Kim Hilgert - projectverantwoordelijke hoger en volwassenenonderwijs voor Vlaanderen en Wallonië
  • Christel Hillen - projectverantwoordelijke secundair onderwijs (GO!) voor Vlaanderen
  • Veerle Vermorgen - projectverantwoordelijke secundair onderwijs (KOV) voor Vlaanderen
  • Morad Tamir - projectverantwoordelijke secundair onderwijs in FWB

Contacteer ons!

COFEP Dienstverlening 

COFEP zorgt voor didactische en methodologische ondersteuning via diverse opleidingen en netwerkmomenten. Daarnaast beoogt COFEP intensieve samenwerking tussen de virtuele bedrijven door het promoten van deelname aan projecten, acties en beurzen. De ondersteuning van regionale beurzen en organisatie van de internationale BELFAIR beurs dragen bij tot netwerking tussen de virtuele bedrijven onderling. 

Opleidingen

Beslis je om aan te sluiten bij COFEP, dan garanderen we je opleiding en ondersteuning het hele jaar door. We nodigen je uit om deel te nemen aan:

- Meet and Start, de jaarlijkse kick-off van een academiejaar vol virtueel bedrijf;

- Regionale vergaderingen, tussentijdse opleiding met updates en kennisdeling;

- Start to Practice, de basisopleiding voor wie van start gaat met een virtueel bedrijf;

- Train the Trainer ERP: NAV of ODOO, een leertraject in MS Dynamics NAV of Odoo voor wie ERP wil gebruiken binnen het virtueel bedrijf;

- Terugkomdagen ERP, opleiding en kennisdeling rond NAV of Odoo voor gevorderde gebruikers.

COFEP Diensten 

COFEP verhoogt de bedrijfsrealiteit binnen zijn Belgisch netwerk van virtuele bedrijven door een waaier aan diensten aan te bieden. Enkele voorbeelden van diensten zijn: een BTW-kantoor, een sociaal secretariaat, een boekhoudkantoor, een incassobureau, een pakjesdienst en een immokantoor. COFEP levert o.m. ook facturen af voor nutsvoorzieningen om de boekhouding van een virtueel bedrijf zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. 

Tools

Naast deze diensten biedt COFEP ook tools, en de daarbij horende opleidingen, aan om de onderlinge handelstransacties te bevorderen. 

- een databank aan virtuele bedrijven wereldwijd;

- banksoftware met realistische banktransacties en extra services (o.m. virtuele leningen, credit cards, doorlopende opdrachten, domiciliëringen);

- buy buttons om rechtstreekse betaling op webshops van virtuele bedrijven te faciliteren;

- een registratiesysteem voor verkooporders op beurzen voor virtuele bedrijven.

Elke trainee krijgt via COFEP de kans om eigen opportuniteiten te ontdekken en te benutten en op die manier competenties aan te scherpen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info