BELFAIR is een 2-daagse internationale beurs voor virtuele bedrijven, jaarlijks georganiseerd door COFEP in België.

Virtuele bedrijven, echte standhouders! 

BELFAIR is doorgaans één van de grootste beurzen voor virtuele bedrijven in Europa. Op een traditionele BELFAIR verwelkomen we 250 exposanten en 2500 bezoekers, verspreid over 2 dagen. De standhouders zijn virtuele bedrijven uit het secundair onderwijs, het hoger onderwijs en het volwassenenonderwijs. De deelnemers bieden een uitgebreid gamma van fictieve producten en diensten aan. Ze worden geconfronteerd met deadlines en worden aangemoedigd uit de veilige virtuele omgeving te stappen door bezoekers te onthalen en rechtstreeks te onderhandelen.

Trainees bereiden zich voor op BELFAIR door deel te nemen aan regionale beurzen en nationale online beurzen, terwijl trainers door COFEP worden opgeleid om deze events in goede banen te leiden. BELFAIR is een unieke kans om talenten te stimuleren en te ontwikkelen.

WEDSTRIJDEN

COFEP organiseert ook verschillende wedstrijden zoals de Elevator Pitch en Mystery Shopping. De deelnemers kunnen prijzen voor hun virtueel bedrijf winnen die geschonken worden door COFEP.

Ontdek meer!

Belfair trainees aan het werk

MEERWAARDE VOOR TRAINEES

 • praktijkervaring opdoen
 • vreemde talen spreken met native speakers
 • een verkoopgesprek voeren met een onbekende
 • een stand ontwerpen
 • administratie & publiciteit voorbereiden
 • verkooporders genereren die achteraf verder te verwerken zijn
 • deelnemen aan wedstrijden 

BELFAIR is een heel leuk project waar je met de hele leerlingengroep aan kan deelnemen. Het leuke aan de beurs is dat je een gemeenschappelijk doel hebt namelijk zoveel mogelijk te verkopen. Vorig jaar heeft een van onze klasgenoten ook de Elevator Pitch wedstrijd gewonnen, wat een enorme voldoening gaf. Op het vlak van talen is BELFAIR ook een leuke uitdaging. Je leert er namelijk in gesprek te gaan in verschillende talen op een bedrijfsrealistische manier. Kortom, BELFAIR was voor mij een zeer leerrijke ervaring en heeft ons als klas alleen maar sterker gemaakt.

- Nelson Tyron Nzianga Mbumba - Leerling 6M&M Coloré
Belfair trainees aan het werk 2

MEERWAARDE VOOR TRAINERS

 • Door deel te nemen aan een beurs, realiseer je in 1 project een massa doelstellingen.
 • De trainees in een realistische omgeving aan het werk zien doet je soms versteld staan van hun capaciteiten.
 • De trainees keren gegarandeerd enthousiast terug. Ze kunnen het doel van hun werkzaamheden nu veel beter inschatten en de inzet van de trainees zal erop vooruit gaan.
 • Trainees zullen zich na de beurs kritischer opstellen. Ze hebben anderen aan het werk gezien en zullen nu geneigd zijn zich hier aan te meten.
 • Deelnemen aan een beurs is de ideale gelegenheid om de teamspirit bij de trainees te verhogen.
 • Beursactiviteiten kunnen perfect aan bod komen in de geïntegreerde proef.

De Belfair beurs is voor de leerlingen een hoogtepunt waar ze in de maanden die eraan vooraf gaan, naartoe leven. Het is mooi om te zien hoe verborgen talenten naar boven komen, hoe leerlingen als een team op elkaar ingespeeld zijn, elkaar helpen en het beste van zichzelf geven om anderen in het Nederlands, Frans en Engels te overtuigen van de kwaliteiten van hun assortiment. De leerlingen blikken achteraf terug op een unieke ervaring.

- Ingvild Desmedt - trainer Buro TIME OUT Xpress

BELFAIR 2024

De editie van BELFAIR 2024 vond plaats op 22 & 23 februari 2024 in de Nekkerhal te Mechelen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info