BELFAIR is een 2-daagse internationale beurs voor virtuele bedrijven, jaarlijks georganiseerd door COFEP in België.

Virtuele bedrijven, echte standhouders! 

Trainees doen ook live aan- en verkopen op echte beurzen voor virtuele bedrijven in binnen- en buitenland. De regionale beurzen in België worden in het najaar door partnerscholen en -opleidingscentra georganiseerd, terwijl COFEP in het voorjaar BELFAIR organiseert, onze internationale beurs voor virtuele bedrijven. De trainees bereiden zich voor op BELFAIR door deel te nemen aan regionale beurzen, terwijl trainers door COFEP worden opgeleid om dit event in goede banen te leiden.

Met een bezoekersaantal van 1500 personen, 250 standen bemand door meer dan 2000 trainees en trainers, is BELFAIR  ieder jaar opnieuw een groot succes. De exposanten zijn virtuele bedrijven geleid door leerlingen, studenten en werkzoekenden. De deelnemers bieden een uitgebreid gamma van fictieve producten en diensten aan. Ze worden geconfronteerd met deadlines en worden aangemoedigd uit de veilige virtuele omgeving te stappen door bezoekers te onthalen en rechtstreeks te onderhandelen.

BELFAIR is een unieke kans om talenten te stimuleren en te ontwikkelen. COFEP organiseert ook verschillende wedstrijden zoals de Elevator Pitch en Mystery Shopping. De deelnemers kunnen echte prijzen voor hun virtueel bedrijf winnen die geschonken worden door COFEP.

Belfair trainees aan het werk

Wat is de meerwaarde van deelname voor de trainee?

 • praktijkervaring opdoen
 • vreemde talen spreken met native speakers
 • een verkoopgesprek voeren met een onbekende
 • een stand ontwerpen
 • administratie & publiciteit voorbereiden
 • verkooporders genereren die achteraf verder te verwerken zijn
 • deelnemen aan wedstrijden 

BELFAIR is een heel leuk project waar je met de hele leerlingengroep aan kan deelnemen. Het leuke aan de beurs is dat je een gemeenschappelijk doel hebt namelijk zoveel mogelijk te verkopen. Vorig jaar heeft een van onze klasgenoten ook de Elevator Pitch wedstrijd gewonnen, wat een enorme voldoening gaf. Op het vlak van talen is BELFAIR ook een leuke uitdaging. Je leert er namelijk in gesprek te gaan in verschillende talen op een bedrijfsrealistische manier. Kortom, BELFAIR was voor mij een zeer leerrijke ervaring en heeft ons als klas alleen maar sterker gemaakt.

- Nelson Tyron Nzianga Mbumba - Leerling 6M&M Coloré
Belfair trainees aan het werk 2

Wat is de meerwaarde van deelname voor de trainer?

 • door deel te nemen aan een beurs, realiseer je in 1 project een massa doelstellingen.
 • de trainees in een realistische omgeving aan het werk zien doet je soms versteld staan van hun capaciteiten.
 • de trainees keren gegarandeerd enthousiast terug.  Ze kunnen het doel van hun werkzaamheden nu veel beter inschatten en de inzet van de trainees zal erop vooruit gaan.
 • trainees zullen zich na de beurs kritischer opstellen. Ze hebben anderen aan het werk gezien en zullen nu geneigd zijn zich hier aan te meten.
 • deelnemen aan een beurs is de ideale gelegenheid om de teamspirit bij de trainees te verhogen.
 • beursactiviteiten kunnen perfect aan bod komen in de geïntegreerde proef.

De Belfair beurs is voor de leerlingen een hoogtepunt waar ze in de maanden die eraan vooraf gaan, naartoe leven. Het is mooi om te zien hoe verborgen talenten naar boven komen, hoe leerlingen als een team op elkaar ingespeeld zijn, elkaar helpen en het beste van zichzelf geven om anderen in het Nederlands, Frans en Engels te overtuigen van de kwaliteiten van hun assortiment. De leerlingen blikken achteraf terug op een unieke ervaring.

- Ingvild Desmedt - trainer Buro TIME OUT Xpress

BELFAIR 2021

De eerstvolgende editie van BELFAIR gaat online door op 11 & 12 maart 2021. Wij verwelkomen jou graag vrijblijvend als bezoeker! Contacteer ons via: belfair2021@cofep.be.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info