Virtueel bedrijf

Het virtueel bedrijf is een leerbedrijf binnen een gesimuleerde economie, gaande van een kleinhandel tot een groothandel, van een productiebedrijf tot een distributiecenter, van een transporteur tot een expediteur, van een contactcenter tot een boekhoudkantoor.

COFEP learning by doing

LEARNING BY DOING!

Vreemde talen en digitale vaardigheden kunnen dankzij het virtueel bedrijf vlot ingezet en geremedieerd worden. Dankzij onze methodologie krijgt de trainer, naast de technische skills, ook een uitstekend zicht op de jobgebonden én persoonsgebonden competenties. Naast observatie en remediëring van deze competenties, kan de trainer ook ondernemerschap detecteren en stimuleren, net als maatwerk en differentiatie bieden.

Ook de trainee krijgt inzicht in de eigen skills maar ook in het jobdoelwit. Hij/ zij verwerft en versterkt competenties die essentieel zijn binnen échte bedrijven, zoals o.m. zelfstandig en in team werken, nauwkeurig en planmatig te werk gaan, flexibel en stressbestendig zijn.

Zo brengt het virtueel bedrijf zowel trainers als trainees dichter bij het bedrijfsleven en worden de slaagkansen van de trainee op de arbeidsmarkt enorm vergroot.

Alle mogelijkheden ontdekken? Contacteer ons!

COFEP verschillende opleidingen

VIRTUEEL WERKEN, ECHT LEREN!

Het virtueel bedrijf is vlot inzetbaar binnen administratieve, commerciële, logistieke en boekhoudkundige richtingen en opleidingen. Het concept wordt in verschillende leerplannen en programma’s opgenomen en leent zich perfect tot een koppeling met de geïntegreerde proef of een eindexamen.

Een virtueel bedrijf kan verschillende vormen aannemen, gaande van een commerciële kleinhandel tot een groothandel, van een productiebedrijf tot een distributiecenter, van een transportbedrijf tot een expeditiekantoor, van een contactcenter tot een boekhoudkantoor. De gekozen specialisatie hangt af van de studierichting of het opleidingsprogramma.

Interesse? Contacteer ons!

COFEP op maat

COFEP engageert steeds zich om te evolueren naargelang de tendensen op de arbeidsmarkt én in het onderwijslandschap. Wil jij het virtueel bedrijf volledig afstemmen op maat van jouw programma en noden? Dat kan!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info