shape
COFEP woman

Virtuele bedrijven, echte skills!

COFEP stoomt trainees klaar voor de echte bedrijfswereld door hen aan het werk te zetten in virtuele bedrijven. Zo stimuleert COFEP hun ondernemerschap door hen onder te dompelen in een bedrijfsrealiteit met ERP-bedrijfsprocessen en (inter)nationale samenwerkingen. 

shape
COFEP

COFEP

COFEP, het Belgische netwerk van virtuele bedrijven, bestaat sinds 1997 en telt +/- 300 virtuele bedrijven in secundaire scholen, hogescholen en opleidingscentra voor volwassen. COFEP is lid van PEN Worldwide, het wereldwijde netwerk, dat meer dan 7 000 "practice enterprises" omvat, verdeeld over 46 landen in verschillende continenten. COFEP is een project van Connectief, een vzw die projecten ontwikkelt en leidt die tegemoet komen aan de noden van het arbeidsmarktgerichte onderwijs.

shape
Virtueel bedrijf

Virtueel bedrijf

Het virtueel bedrijf is een leerbedrijf binnen een gesimuleerde economie. Trainees solliciteren naar functies binnen het virtueel bedrijf en worden er vervolgens geconfronteerd met een waaier aan taken, procedures en afdelingen. Aangezien virtuele bedrijven onderling handel drijven, krijgen trainees zeer praktische opdrachten en een realistische documentenflow voorgeschoteld. Dit gaat van registraties in gespecialiseerde software en klantgerichte communicatie in verschillende talen tot het ontwikkelen van webshops en het integreren van verschillende betaalmogelijkheden door een koppeling met onze COFEP banksoftware.

shape
Troeven

Troeven

Een virtueel bedrijf is een methode van learning by doing, veelvuldig gebruikt binnen secundaire scholen, hogescholen en opleidingscentra voor volwassenen. Binnen ons netwerk van virtuele bedrijven staan volgende thema's centraal: bedrijfsrealiteit, nationale samenwerking, internationale samenwerking, bedrijfsprocessen en ondernemerschap. COFEP engageert zich om te evolueren naargelang de tendensen in het onderwijslandschap én op de arbeidsmarkt en garandeert dan ook een kwaliteitsvolle voorbereiding op vervolgonderwijs én de professionele loopbaan!

Video
Benieuwd naar onze verwezenlijkingen?

Benieuwd naar onze verwezenlijkingen?

Check het COFEP jaarrapport van 2023.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info