Een kwalitatief alternatief voor stage? Kies voor learning by doing in het virtueel bedrijf.

Mee met de arbeidsmarkt

Er vonden de voorbije jaren grote omwentelingen plaats op de arbeidsmarkt en het virtueel bedrijf heeft als bedrijfsrealistische didactische oplossing de boot niet gemist. COFEP past zich aan aan de wijzigende omstandigheden en de noden van het hedendaags onderwijs- en opleidingslandschap en creëert samen met jou een oplossing op maat zowel online als offlineHet is dus mogelijk een virtueel bedrijf te organiseren in (deels) thuiswerk, in een klassikale setting en volledig op afstand.

Een alternatief voor externe stages

Daarom biedt COFEP je een volwaardig alternatief aan: een virtueel bedrijf met taken en opdrachten overeenkomstig de doelstellingen van de stage en de opleiding. Wij bieden je een gevuld orderboekje, een actieve mailbox en een netwerk met andere virtuele bedrijven om zowel administratieve, commerciële, financiële als logistieke profielen aan het werk te zetten. De school of het opleidingscentrum zorgt voor een stagebegeleider of -mentor die de dagdagelijkse opvolging van de studenten doet, hen feedback geeft en uiteindelijk beoordeelt, net zoals bij een externe stage. COFEP zorgt voor de opleiding en ondersteuning van de begeleider.

Bespreek de mogelijkheden met ons!

Virtuele bedrijven, echte skills!

Binnen COFEP, het Belgisch netwerk van virtuele bedrijven, kunnen je trainees in een bedrijfsrealistisch kader leren en ervaren. Het virtueel bedrijf is een leerbedrijf binnen een gesimuleerde economie, gaande van een kleinhandel tot een groothandel, van een marketingbedrijf tot een transportbedrijf, van een contactcenter tot een boekhoudkantoor. 

Samen stomen we je trainees klaar voor de echte bedrijfswereld door hen aan het werk te zetten in virtuele bedrijven. We stimuleren hun ondernemerschap door hen onder te dompelen in een bedrijfsrealiteit met bedrijfsprocessen en (inter)nationale samenwerkingen.

Werelwijd bestaan er meer dan 7 500 virtuele bedrijven gerund door trainees uit secundair onderwijs, hoger onderwijs en volwassenenonderwijs. Ook jouw trainees kunnen hier deel van uitmaken! 

Lees meer!

Video

Een traditionele stage in een echt bedrijf is soms moeilijk in de wacht te slepen. Dankzij het virtueel bedrijf van COFEP kon ik een uitdagende werkplek creëren voor al mijn studenten. Meer nog, ze leerden al doende de meest uiteenlopende zaken, van orders verwerken in ERP-software tot onderhandelen in een vreemde taal met een native speaker. Mijn studenten waren enthousiast over de verantwoordelijkheden die ze kregen en over de grote variatie aan taken.

Download

Naam
Omschrijving
Infofiche virtueel stagebedrijf
Dit document helpt je bij het overleg met directie en collega's.

VIRTUEEL STAGEBEDRIJF

Nood aan een kwalitatief alternatief voor externe stages? Het virtueel stagebedrijf van COFEP biedt de oplossing! Wij staan garant voor virtueel werken, echt leren!

Geïnteresseerd om samen jouw virtueel stagebedrijf op te zetten?

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Door jouw e-mailadres in te vullen, ga je akkoord met de privacy policy.

Deze website maakt gebruik van cookies, o.a. om bezoekersstatistieken te verzamelen. Meer info